Smoked Loin Roast / Uzená vepřová panenská pečeně
Suroviny na přípravu
Marináda:
• 250 ml soli
• 250 ml hnědého cukru
• 1 konzerva mraženého jablečného koncentrátu
• 15 ml mletého česneku
• 15 ml ochucené soli
• 15 ml sojové omáčky
• 125 ml cukru krystal
• 125 ml medu
• 250 ml omáčky teriyaki či marinády dle vašeho výběru
Maso:
• vepřová panenka s kostí
• 4 – 6 stroužků česneku rozkrojených na polovinu
• voda
Příprava
Smíchejte suroviny na marinádu ve větší míse (ne kovové). Vezměte maso a udělejte do něj náhodně několik otvorů ostrým nožem. Tyto otvory vyplňte stroužky česneku. Panenku vložte do mísy s marinádou a přidejte tolik vody, aby maso bylo ponořené. Utěsněte mísu plastovou fólií a nechte v chladu odpočinout přes noc. Ráno vyjměte maso z mísy a nechte oschnout po dobu 1-2 hodin.
Způsob uzení
Předehřejte udírnu Bradley na 90°C. Použijte briketky z jabloňového dřeva a ponechte regulátor vzduchu zavřený. Uďte po dobu 6-10 hodin dle velikosti masa.
Jak podávat
Tato pečínka bude vynikající se restovanou zeleninou a rýží. Ananasové plátky dodají výrazný kontrast – přidejte do udírny Bradley na poslední ½ hodinu.