Vždy něco navíc

Ing. Milan Dvořák , Bohumil Dvořák

Prostějov
E-SHOP www.udirny7.webnode.cz
773236479 , 777043204
dvobchod@seznam.cz

Uzený kukuřičný klas

29.01.2013 13:59

Smoked Corn on the Cob / Uzený kukuřičný klas

Suroviny na přípravu
• 6 – 12 kukuřičných klasů, se slupkou
• 120 ml olivového oleje
• 1 svazek jarních cibulek, najemno nakrájených
• voda

Příprava
Opatrně stáhněte slupky z kukuřičných klasů, ale nesloupněte je úplně, odstraňte vlákna. Vložte kukuřici do větší nádoby a zalejte vodou. Nechte ponořeno několik hodin. Poté vyjměte z vody a osušte. Potřete klasy olivovým olejem a posypejte jarní cibulkou. Slupky přetáhněte přes klasy.

Způsob uzení
Položte klasy na rošty. Předehřejte udírnu Bradley na zhruba 100°C. Použijte briketky z olšového dřeva a uďte přibližně 1-1/2 hodiny, klasy za dobu uzení 1x otočte.

Jak podávat
Odstraňte slupky a podávejte s máslem a solí. Pro změnu chuti zkuste bylinkové máslo. V menší misce promíchejte máslo a směs bylinek (pažitka, petržel, koriandr, estragon a/nebo kopr). Směs bylinkového másla dejte ztuhnout do ledničky až do doby servírování. Delikatesa!