Vždy něco navíc

Ing. Milan Dvořák , Bohumil Dvořák

Prostějov
E-SHOP www.udirny7.webnode.cz
773236479 , 777043204
dvobchod@seznam.cz

Žebírka a la West Coast

29.01.2013 13:46

Rubbed Ribs West Coast Style / Žebírka a la West Coast

Suroviny na přípravu
Směs na žebírka :

• 3 skořicové lusky
• 60 ml anýzu
• 60 ml fenyklu
• 60 ml celého pepře
• 90 ml hnědého cukru

• 2 pláty žebírek (cca 1.25 – 1.5 kg)
• 125 ml teriyaki omáčky

Příprava
Noc před plánovanou přípravou pokrmu rozemelte suroviny pro přípravu směsi a smíchejte s hnědým cukrem. Potřete žebírka omáčkou teriyaki a obalte ve směsi. Vložte žebírka do plastového sáčku a uložte do ledničky až do druhého dne. Další den vyjměte žebírka z ledničky, proklepejte rukou, ale neodstraňujte směs a nechte odpočinout 25 – 30 minut.

Způsob uzení
Předehřejte udírnu Bradley přibližně na 95°C – 100°C. Vložte žebírka do udírny a použijte briketky z jabloňového dřeva, uďte přibližně 4 hodiny.

Jak podávat
Po vyndání žebírek z udírny nechte odležet 5 – 10 minut, pak podávejte.