Rubbed Ribs West Coast Style / Žebírka a la West Coast
Suroviny na přípravu
Směs na žebírka :
• 3 skořicové lusky
• 60 ml anýzu
• 60 ml fenyklu
• 60 ml celého pepře
• 90 ml hnědého cukru
• 2 pláty žebírek (cca 1.25 – 1.5 kg)
• 125 ml teriyaki omáčky
Příprava
Noc před plánovanou přípravou pokrmu rozemelte suroviny pro přípravu směsi a smíchejte s hnědým cukrem. Potřete žebírka omáčkou teriyaki a obalte ve směsi. Vložte žebírka do plastového sáčku a uložte do ledničky až do druhého dne. Další den vyjměte žebírka z ledničky, proklepejte rukou, ale neodstraňujte směs a nechte odpočinout 25 – 30 minut.
Způsob uzení
Předehřejte udírnu Bradley přibližně na 95°C – 100°C. Vložte žebírka do udírny a použijte briketky z jabloňového dřeva, uďte přibližně 4 hodiny.
Jak podávat
Po vyndání žebírek z udírny nechte odležet 5 – 10 minut, pak podávejte.