Vždy něco navíc

Ing. Milan Dvořák , Bohumil Dvořák

Prostějov
E-SHOP www.udirny7.webnode.cz
773236479 , 777043204
dvobchod@seznam.cz

Venkovské kuře

29.01.2013 13:47

Country Chicken / Venkovské kuře

Suroviny na přípravu
• jedno 1 – 1.5 kg kuře, čtvrcené

Marináda:
• 500 ml jablečného octa
• 250 ml oleje
• 5 ml bílého pepře
• 5 ml soli
• 15 ml směsi koření
• 15 ml mletého česneku
• 1 vejce

Příprava
V míse střední velikosti smíchejte suroviny na marinádu. Kuře vložte do mělké pečící nádoby a přelejte jej marinádou. Uzavřete nádobu a dejte přes noc do ledničky, občas čtvrtky kuřete otočte.

Způsob uzení
Použijte briketky z jabloňového dřeva, udírnu Bradley rozehžejte na 100°C. Vyndejte kuže z marinády a vložte kousky na rošt. Za použití teploměru kontrolujte, aby se teplota při uzení udržela mezi 100°C – 120°C a takto kuře uďte po dobu 2 – 3 hodin, dokud nebude zcela hotové.

Jak podávat
Venkovské kuře se bezvadně hodí k bramborové kaši či hranolkům, salátu coleslaw a hrášku. Jako zajímavou přílohu vyzkoušejte i směs uzených cibulí a žampionů či hub, které do udírny přidejte na poslední hodinu uzení, dokud nebudou křupavé a křehké. Přidejte mouku a kuřecí vývar, aby omáčka měla plnou a dokonalou.